Wat een bizarre wispelturige paar jaren zitten er weer op. Van het roer om en vertrekken naar Uganda, naar repatriëring naar Nederland door covid19. Een relatie waarvan de tweede kans helaas niet gelukt is, maar waaruit wel een heerlijk lieve hond Hudson met co-ouderschap uit is opgegroeid. Een nieuwe job waar ik een vast contract had, uiteindelijk toch maar afscheid van genomen om een nieuwe job aan te nemen bij een kleiner bedrijf in de buurt. De resterende verlofuren bij Savills maakten het vervolgens mogelijk om even alles op zij te zetten en even drie weekjes Costa Rica te pakken voordat ik bij mijn nieuwe job ga beginnen!

Jobhopper?!
De mensen die mij goed kennen, weten inmiddels dat ik nog niet echt een vast plekje heb kunnen vinden bij een werkgever en daardoor de term Jobhopper misschien wel op z’n plaats begint te komen. Maar goed, vergeet niet, ik ben pas 30 en eigenlijk is dit pas de 1e keer dat ik switch tussen twee bedrijven in dezelfde branche (in plaats van een opzegging door een vette uitdaging of reis). Ik ben juist enorm op zoek naar de juiste werkgever waar ik jaren mijn ei kwijt kan en ik me rustig eens kan settelen in Nederland.

Om me heen zie ik super veel ontwikkelingen gaande, aan de lopende band trouwt iedereen om me heen, worden er baby’s geboren en settelen steeds meer mensen zich met een huisje, boompje, beestje. Ook ik zou heel graag in zo’n situatie komen, maar dan moet het wel allemaal kloppen… Covid19 heeft misschien ook voor een groot deel aan de onrust bijgedragen, maar ik weet inmiddels ook wel steeds beter wat er bij me past en hoe ik de toekomst voor me zie.
De fase van langdurige verre reizen is voorbij, ik kan prima voldoening halen uit 2 mooie reisjes per jaar in mijn vakantiedagen (waarvan ik soms als reisleider voor Kaaiman Reizen mag werken nog). Dus Costa Rica gaat mij voor in ieder geval weer het komende half jaartje voldoende energie geven!

Voel je je niet bezwaard om te gaan reizen nu?
Wat betreft Covid19, zeker niet, Costa Rica heeft ongeveer 20x zo weinig besmettingen als in Nederland. Dus wat dat betreft maak ik in die 3 weken verlof minder kans om besmet te raken op reis dan wanneer ik in Nederland blijf.

Waar ik me wel bezwaard over voel, is het achterlaten van de allerliefste hond Hudson. Uiteraard is Maryanne er, maar voor haar is het wel heftig om zoveel weken op rij 24/7 verantwoordelijk te zijn voor hem. Gelukkig heb ik dus de allerliefste ex die het mij gunt en mij de kans geeft om dit te doen. Super fijn dat we ondanks het beëindigen van onze relatie nog het beste met elkaar voor hebben en goed met elkaar om gaan nog. Daarnaast hebben we naar een oplossing gezocht dat Hudson niet al die weken op rij bij Maryanne hoeft te zijn.

Kerst met familie missen? Ja dat is jammer, maar uiteindelijk zal er nog vaak genoeg kerst komen om dit wel met familie te vieren en hebben we elkaar voor Costa Rica nog voldoende gezien 🙂

Hoe lekker is het dan om nog even een paar weken in een warmer land te vertoeven?

Reizen tijdens wereldwijde covid19 uitbraak
Toch is het wel enorm spannend allemaal. Gezondheid is niet meer vanzelfsprekend tegenwoordig en je wilt niet in Midden Amerika in een ziekenhuis terecht komen. Overal mondkapjes op is ook niet ideaal en uiteindelijk wil je niet in quarantaine moeten als je thuis komt. De wereld is zo extreem veranderd ten opzichte van zo’n 10 jaar geleden, toen ik de passie voor reizen voor het eerst te pakken had, maar aan de andere kant is dit wel gelijk een mooie test en voor mij eerste stap om te wennen aan rennen met allerlei randvoorwaarden…

Maar dan moet je natuurlijk eerst nog een bestemming kiezen. Dan begin je bij het reisadvies van de overheid… werkelijk waardeloos. Gele landen hebben soms belachelijke voorwaarden om binnen te komen, terwijl sommige oranje landen (zoals Costa Rica) juist super makkelijk zijn. Hetzelfde geld voor besmettingen, sommige oranje landen doen het veel beter dan gele landen als je kijkt naar besmettingen. Wetende dat het ‘oranje’ Costa Rica amper besmettingen heeft, waarom is er dan een advies om er niet heen te gaan? Tsja, het is een advies, maar wat is dan nog de meerwaarde van dit advies?
Als je dan een land voor ogen hebt, moet je er ook nog komen… Ik had eerst Cuba in gedachte, maar die vluchten waren beperkt en uiteindelijk onbetaalbaar. Sowieso is de tijd van 500 euro voor een retourtje naar de andere kant van de wereld nu niet echt te doen meer… Uiteindelijk leek Costa Rica de beste optie voor een land waar het warm is en covid19 niet zoveel impact heeft. Dus minder dan een week voor vertrek de knoop doorgehakt en een ticket naar Costa Rica geboekt!

De laatste helse weken in Nederland
Zodra je de knoop hebt doorgehakt en je baan is opgezegd, wil je zo snel mogelijk iedereen hierover informeren. Helaas gaat dat in het vastgoedwereldje niet op. Er moet een goede vervanging zijn voordat opdrachtgevers geïnformeerd kunnen worden en daarna kan je pas je leveranciers informeren. Of je nu nog 2,5 week (in mijn geval) of bijv. meer dan een maand resterend heb, je werkgever stelt het waarschijnlijk zo ver mogelijk uit en daardoor blijf je vol in de operatie zonder dat je dingen kan gaan afbouwen of overdragen. In mijn geval ergens wel logisch, maar wel extra zuur en zeer stressvol omdat je het toch netjes wil overdragen. Naar eer en geweten alles overgedragen, maar ik was wel compleet gesloopt na de laatste 2,5 week en heb het gevoel dat ik echt nog wel wat dingen ben vergeten.

Plannen voor je reis? Dat is er dus niet echt van gekomen. Ook niet echt mijn ding om alles tot in de puntjes voor te bereiden, maar ook ik word steeds een jaartje ouder en wil toch wel iets meer voorbereid zijn dan toen ik bijv. naar Zuid-Amerika vertrok. Helaas is dat dus ook niet gelukt en ben ik zondag zwaar ondermaats voorbereid het vliegtuig in gestapt…

Via een zooitje ongeregeld op Parijs (vloog vanaf Amsterdam naar Parijs naar San José), ben ik na een lange vlucht inmiddels wel veilig aangekomen in Costa Rica! Maar daarover meer in mijn volgende blogje 🙂

Dikke knuffel,
Oscar

Overstap op Parijs

#

6 reacties

  1. Juist Os, zo ken ik je weer!
    Geniet ervan in deze rare tijden, je weet tenslotte nooit hoe de wereld er morgen weer uitziet.
    Ik zie wel een foto met een lekker drankje waarmee je op mij proost verschijnen 😉

    • Superfijn dat je er bent! leuk om te lezen gelijk een goeie update. En op deze site de groetjes aan Maryanne! Benieuwd wat je daar allemaal gaat meemaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste drie reacties
Zoek in het archief