De naam Travel on Tennis Shoes brengt ons terug naar de tijd van Oscar’s eerste reis alleen. Na een prachtige reis naar Afrika in 2012-2013 samen met Steffen, was de eerste grote reis zonder gezelschap naar Zuid Amerika in 2015-2016. In deze reis stonden zeker de mooie hikes en mooie plekken centraal…

Tennisschoenen waren bij de hikes in Zuid Amerika het belangrijkste item waarmee de mooie plekken bereikt werden! Het lopen op tennisschoenen leidde tot grote verbazing bij de meeste toeristen, welke met fancy outfits en dure wandelschoenen toch wel een andere standaard hadden dan Oscar. Mijn inziens is het belangrijker om goede ingelopen schoenen te hebben, dan fancy hoge wandelschoenen. Als naive reiziger met tennisschoenen in plaats van wandelschoenen moet je uiteraard wel sterke enkels hebben, want je hebt niet zoveel stabiliteit als eigenlijk gewenst is…

Tijdens de meerdaagse hike in Torres del Paine in Chili bereikte het verschil met andere reizigers een hoogtepunt, toen zat er namelijk inmiddels ductape geplakt op de neus van een van Oscars tennisschoenen, om daarmee de lip van de schoen bij elkaar te houden. Vanaf dat moment is het reizen op tennisschoenen een heus ding geworden en inmiddels hét kenmerk voor deze lange slungelige Nederlander op reis.

Let op! Dat iemand op tennisschoenen reist, wilt niet zeggen dat dit een veilige manier van reizen is. Oscar beschouwd gebruikte tennisschoenen als zeer comfortabel, echter is de stabiliteit en grip ver te zoeken. Oscar kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld als er mensen een voorbeeld nemen aan deze onverstandige acties.

Alle oude blogs worden momenteel overgezet van de oude blogwebsites. De Afrika 2012-2013 reis bevat inmiddels alle verhalen, maar nog niet alle foto’s zijn toegevoegd. Deze zullen langzaam per blog aangevuld worden met de foto’s. Wees niet ongerust, ze komen er uiteindelijk allemaal op!