Vandaag, 26 mei 2020 is een grote kleine dag voor Steffen en Ashley. Vandaag treden zij in het huwelijksbootje in Nederland! Huh?! Tijdens de Corona tijd? Ja, tijdens de Corona tijd. Steffen en Ashley zouden eigenlijk komende week in Italië gaan trouwen, maar het formele deel zou plaats vinden in Nederland. Het formele deel gaat nog door, maar het ceremoniële feest blijft in Italië… alleen nu in 2021.

Maar dan, hoe bizar is het, dat door de wereldwijde uitbraak, je eigen getuige niet zijn handtekening kan zetten omdat hij vast zit op een of ander schiereiland in Uganda. Een enorme domper voor zowel de bruidegom als de getuige van de bruidegom. Maar zoals het bruidspaar zelf al had aangegeven – het belangrijkste is dat ik er volgend jaar bij ben! Daarom zet ik ze nu maar even in het zonnetje via deze blog.

Wie zijn Steffen en Ashley?
Steffen en Ashley zijn een vrolijk stel wat sinds kort naar Brabant is verhuisd. Dat was nog voordat ze wisten dat Brabant de grootste COVID19 haard zou worden, maar ondanks dat is ze tot dusver menig grote ziekteverschijnselen bespaard gebleven.

Steffen en ik zijn sinds de middelbare school, Blaise Pascal (tegenwoordig Scala), elkaar niet meer uit het oog verloren. Het hangen in de gangen tijdens de pauzes met een groepje is uiteindelijk uitgegroeid tot een prachtige vriendschap waar we vele avonturen hebben gedeeld.

Nadat er via de tennis en een bij elkaar geraapt zooitje jongens uit Albrandswaard de vriendengroep ‘De Sufferds’ is ontstaan, volgende er al snel een vrouwelijke uitbereiding. Luuk had namelijk op de een of andere manier een leuke meid uit Spijkenisse aan de haak geslagen – en die meid had een bij elkaar geraapt zooitje meiden uit Spijkenisse in een vriendengroep zitten. In die vriendengroep zat Ashley. Van het een kwam het ander – en voor we het wisten plakten Steffen en Ashley aan elkaar in een kroeg in Spijkenisse. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk! Door al die fusies tussen vriendengroep is inmiddels zelfs ‘De Sufferinnen’ ontstaat!

Een stukje verre historie
Als ‘Best Man on a distance’ moest ik natuurlijk even een klein dossier opbouwen van het mooie leven van Steffen. De oudste foto’s die ik van Steffen zelfs hier in Afrika heb kunnen terugvinden, is tijdens een mooie opdracht voor CKV in 2006 – een van de eerste grote avonturen die we samen mee hebben gemaakt. Wat een knappe jongen was het toen nog. We hebben in Hoogvliet een prachtig stukje kunst mogen waarnemen.

Los van de vele ritjes naar IKEA Barendrecht, waar we regelmatig ijsjes hebben gegeten en door het magazijn hebben geskeelerd, waren we ook regelmatig aan de Maas te vinden om daar te Maaszen! Maasbal was een veel uitgeoefende sport op het platform van het pondje naar Oud Beijerland – wat helaas na een aantal mooie jaren verboden werd door de veerdienst.

In 2008 was het dan zover – ons examenjaar! Een jaar waar we met de middelbare school nog naar Disneyland Parijs gingen, vele feestjes gingen starten en uiteraard we hopelijk ons papiertje voor de HAVO konden ontvangen. Zowel Steffen als Oscar waren zonder enige problemen geslaagd en konden daarna een mooi examenfeestje en examenreis doen! Jazeker, een examenreis samen met Eric, Steffen en Oscar – naar Lloret de Mar! Voor het eerst op vakantie zonder ouders en dan gelijk naar zo’n lekkere typische jongerenbestemming. Voor Steffen eindigde dat ook een avond niet heel erg positief en werden er zelfs hulpdiensten opgeschaald, maar ik zal jullie de details daarvan besparen.

De jaren daarna, volgde vooral een hoop leuke feestjes, poolen in Breakaway Rotterdam, gezelligheid in het Wapen van Rhoon en een aantal leuke vakanties. In 2009 zijn we nog met 3 mannen en 3 vrouwen naar Salou geweest (de samenstelling had op sommige momenten ook wat te wensen na – maar ondanks dat was het wel een geniale en gezellige vakantie!), in 2011 zijn Steffen, Jordy en ik naar Kos geweest voor misschien wel een van de meeste geniale stapvakanties die we hebben gehad (dat kwam wellicht doordat we in Hotel Oscar sliepen… :-))! In Kos was Steffen dan ook regelmatig op de bar te vinden, wellicht omdat hij dit jaar ook weer voor het eerst sinds lange tijd vrijgezel was.

Dat hij vrijgezel was geworden, hebben we op Koninginnedag 2011 ook goed gevierd – om hem lekker uit zijn schulp te laten komen moest hij zoveel mogelijk vrouwen zien te regelen waar hij een vlaggetje op hun wang mocht zetten om er vervolgens mee op te foto te mogen. Een geniale dag met een hoop geregelde vrouwtjes door Steffen! De foto’s zal ik uit privacyoverwegingen (en omdat deze dag ook leuk moet blijven voor Ashley) jullie besparen.

Een reis om nooit te vergeten
Eind 2012, begin 2013 was wel echt de periode van Steffen en mij samen. Steffen en ik vertrokken samen voor 5 maanden naar Afrika, om daar twee maanden vrijwilligerswerk te doen en aansluitend nog een aantal maanden door te reizen in de omliggende landen.

Het originele plan van alleen Malawi en Tanzania werd al snel uitgebreid met een paar landen meer (Mozambique, Zimbabwe, Zambia, Uganda en Kenia) en wat hebben we daar een enorm toffe herinneringen opgebouwd!

Allereerst het vrijwilligerswerk, waarmee we de wereld zeker niet hebben veranderd, maar wel een paar individuen hebben kunnen helpen met het graven van een nieuwe wc-put, repareren van daken en waar we met vele kinderen hebben kunnen spelen en met jongeren over taboe-onderwerpen hebben kunnen sparren. Ook hebben we dankzij dit vrijwilligerswerk nog steeds een groep vrijwilligers in Nederland waar we jaarlijks mee proberen af te spreken, super tof!

Een van de hoogtepunten van de reis, was onze ‘vakantie’ tussen de twee maanden vrijwilligerswerk. Met nog twee andere vrijwilligers Steven en Joost hebben we een auto gehuurd om naar de Victoria Falls te rijden. 4 naïeve jonge jongens in een Pajero door dit prachtig stukje Afrika. Dit heeft geresulteerd in bezoeken aan prachtige fenomenen, gestolen backpacks, een geniale rafttrip op de Zambezi, een kapotte auto, een hoop ellende, maar vooral ook een onvergetelijk avontuur.

Steffen was ook jarig in deze periode – wat we uiteraard niet aan ons voorbij konden laten gaan. Hij heeft een mooie striptease gehad, met een memorabele avond waar vele vrijwilligers nog lang over na zullen praten!

Na het vrijwilligerswerk gingen we verder reizen richting het noorden. Via Malawi naar Tanzania om vervolgens Uganda en Kenia nog mee te pakken voor we zouden eindigen op Zanzibar. We hebben op zoveel manieren gereisd; de motor, jeep, minibus, touringcar, een bizarre trein, een veerdienst en uiteraard met het vliegtuig om de reis te beginnen en te eindigen. De hele reis uiteraard op geniale plekken geweest, soms heerlijk gegeten, toffe activiteiten (safari’s, duikcursus, wandelingen) gedaan en vooral heel veel genoten.

Samen reizen betekent soms ook dat je soms wat ongemakkelijke situaties moet doorstaan, we hebben regelmatig in een tweepersoonsbed moeten liggen en waren elkaar uiteraard helemaal zat na 5 maanden samen zijn. Maar we zijn er nog steeds en Steffen wilde me uiteindelijk zelfs als getuige hebben – wat hem helaas niet helemaal is gelukt uiteindelijk.

Op de terugvlucht nog even gestopt in Dubai om daar bij buren van de tennis een paar dagen de minder luxe manier van reizen even compleet goed te maken.

Hoe verder als je elkaar helemaal zat ben na 5 maanden samen zijn?
Tsja, dat was snel opgelost. Wij mannen zijn gelukkig vrij simpele zielen die het alweer prima vinden om na een paar dagen alweer gewoon af te spreken. Zo volgende er de jaren daarop  nog vele leuke feestjes, koningsdagen, festivals en een weekendje weg met de mannen.

Ergens tussen 2013 en 2014 kwam Ashley in beeld, die sindsdien onafscheidelijk zijn. Ashley pastte goed in de groep en kon altijd mee naar feestjes en was een graag geziene meid.

Stashley
Als Nederlanders zijn wij natuurlijk enorm efficiënt en willen we alles zo efficiënt mogelijk doen. Zo waren de namen Steffen en Ashley los van elkaar natuurlijk veels te lang en konden we dit al snel afkorten naar Stashley. Het is natuurlijk bijzonder irritant dat ze nu beide Korstanje – Jacobs gaan heten, want dat maakt het allemaal alleen maar langer. Maar goed, het klinkt ook wel leuk en zo hebben ze allebei nog hun eigen naam ook 🙂

Steffen en Ashley hebben hun eerste huisje in Schiedam gekocht, waar ze vele jaren fijn hebben samengewoond. Sterker nog, een kleine periode hebben Maryanne en ik ook lekker dichtbij gewoond, ongeveer twee straten verder! Lekker makkelijk als we even een biertje wilden drinken (of de voorraad speciaalbiertjes moest worden opgedronken)! 5 minuten lopen en je kon weer met je dronken harses naar huis.

Double dates waren er niet heel veel, maar we zijn in 2018 wel nog met z’n viertjes naar Phantasialand geweest. Dat was een van de laatste dingen die we echt met z’n viertjes hebben gedaan, aangezien Maryanne en ik in 2019 naar Uganda zijn verhuisd waar we nu dus nog vast zitten…

Wij komen snel weer naar Nederland om het nieuwe huis van Stashley te bewonderen en om te proosten op hun nieuwe huwelijk!

Maak er een geweldige dag van en een hele dikke knuffel vanuit Uganda!

Liefs,

Maryanne & Oscar

#

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste drie reacties
Zoek in het archief