Lieve vriendjes en vriendinnetjes,

Veel van jullie gaan dit niet geloven, maar het is toch echt weer waar; het is weer zover. Omdat ik alweer ruim een maand in Nederland ben is het weer tijd om dit mooie landje gedag te zeggen… ik vlieg namelijk zondag naar Nepal! Mijn fotoboek voor Zuid Amerika is nog niet eens af maar ik begin alweer aan een nieuw avontuur…

Hoe dan?!
Moet ik niet werken? Waar haal je het geld vandaan? Moet ik niet eens serieus worden? Hoe zit het met je vriendinnetje? Hoelang ben je nu weer weg? Allemaal vragen die nu al door jullie hoofd zijn gegaan waarschijnlijk. Ik zal ze stuk voor stuk uitleggen…

– Werk? De reden dat ik deze reis ga doen is juist vanwege mijn nieuwe job! Ik begin namelijk per januari bij Efectis (voorheen onderdeel van TNO) in Bleiswijk als Projectleider Brandwerendheid! Dat gaf mij mooi de gelegenheid om nog even een maandje er tussen uit te gaan. 

– Geld? Zoals iedereen weet heb ik altijd bijbaantjes gehad en ben ik totaal niet materialistisch. Gelukkig heb ik daarbij, deze zomer bij GOGO en Sunweb toch nog een beetje verdiend en heb dus niet alles opgemaakt. Daarnaast heb ik nog een tijdje bij Plan Bee tussendoor bijgeklust en was Zuid Amerika binnen budget gebleven. Nepal is daarnaast helemaal niet duur dus ik denk dat ik daarmee duidelijk heb gemaakt dat geld zeker geen obstakel is.

– Serieus? Volgens mij is Nepal super serieus. Jullie hoeven niet te verwachten dat ik terugkom als Boeddhist, maar ik ga daar wel weer heerlijk tot rust komen om fris en fruitig aan mijn nieuwe job te beginnen.

– Vriendinnetje? Ruim een maand heb ik inmiddels een vriendin en zoals veel van jullie weten gaat zij vliegen voor EasyJet en daarvoor moet zij bijna drie weken naar Londen voor training. Laat dit nou precies in dezelfde periode vallen… wat een toeval he?! Laten we het er maar op houden dat het haar schuld is dat ik perse ook weg wilde nu… (voor klachten mogen jullie haar nummer aan me vragen)

– Hoelang? Nepal stond al op mijn lijstje maar de lange reizen ben ik (voorlopig – zeg nooit nooit) wel een beetje klaar mee. Dus ik ga lekker een maandje en ben ruim voor kerst weer gewoon terug. Perfecte combinatie met de vier bovengenoemde randvoorwaarden. 

Het plan
Het plan, die kan ik vrij kort en bondig samenvatten: die heb ik niet. Net zoals in Zuid Amerika ga ik gewoon op de bonnefooi en zie ik wel waar het schip strand. Ik heb uiteraard een paar tips gekregen van vrienden die er reeds zijn geweest en daarmee heb ik een aantal plekken die ik zeker niet ga missen. Maar hoe, wat  en wanneer dat kunnen jullie allemaal blijven volgen via deze nieuwe blog. Ik heb er super veel zin in. 

Het idee is dat ik, zoals jullie gewend zijn, weer iedere week een blog voor jullie achterlaat. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de wifi en de tijd die ik hiervoor heb. Maar jullie kennen me dus dat gaat echt wel goedkomen!

Als jullie nog goede tips hebben, die zijn meer dan welkom. Doordat ik maar een relatief korte tijd heb in dit land moet ik toch een beetje keuzes maken en soms snel reizen. Maar daar zie ik helemaal geen problemen in.

Mocht ik jullie niet meer zien, tot rond kerst of misschien al in het nieuwe jaar!

Dikke knuffel,
Oscar

#

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste drie reacties
Zoek in het archief